Palaa takaisin

Crimppi kasvoi 20 vuodessa Vaasan suurimpien työnantajien joukkoon

Crimppi kasvoi 20 vuodessa Vaasan suurimpien työnantajien joukkoon

Paikallisesti omistettu globaali yhtiö aikoo säilyttää tuotannon Suomessa ja Vaasassa myös tulevaisuudessa

Vaasalainen johdinsarjojen ja valokuitukaapeleiden valmistaja Crimppi viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan. Yhtiö on kahden vuosikymmenen aikana kasvanut Suomen suurimmaksi johdinsarjatehtaaksi. 170 työntekijän Crimppi on nykyään yksi Vaasan seudun energiaklusterin suurimmista yrityksistä ja työnantajista. Crimpillä on tehtaat myös Kroatiassa ja Kiinassa, ja yhtiön globaali henkilöstömäärä on 400.

– Haluamme pitää tuotantomme pääpaikan jatkossakin Suomessa ja Vaasassa. Tämä on mahdollista älykkäiden prosessien ja tuotannon hyvän suunnittelun ansiosta. Energiateknologiayritykset ovat tärkeimpiä asiakasryhmiämme, ja he arvostavat Crimpin nopeutta ja joustavuutta, toimitusjohtaja Timo Harri kertoo.

Crimppi on kasvanut globaaliksi konserniksi paikallisten omistajien voimin. Yhtiö perustettiin vuonna 2000, ja omistus siirtyi vuonna 2016 Timo Harrin ja Arto Laineen haltuun. 20 vuoden aikana Crimppi on kasvanut määrätietoisesti räätälöityjen johdin- ja valokuitusarjojen valmistuksella sekä sähkömekaniikan kokoonpanon ja tuotesuunnittelun palveluilla. Vuonna 2019 liikevaihto ylitti ensimmäistä kertaa 25 miljoonan euron rajan.  

– Viime vuosina olemme laajentaneet palveluitamme energiateknologia-alan lisäksi lääketeollisuuteen ja liikkuviin työkoneisiin, Harri kertoo.

Crimpin työntekijöistä jopa 70 % on naisia. Työntekijöistä suuri osuus on myös nuoria, ja Vaasan tehtaaseen haetaankin joka kesä jopa 60 kesätyöntekijää. Tuotannon monipuoliset tehtävät ja luotettava työnantaja kiinnostavat varsinkin toisen asteen opiskelijoita ja jopa alan vaihtajia. Crimppi ei käytä vuokratyövoimaa, vaan sen työntekijät ovat aina yhtiön omilla palkkalistoilla.
– Ensi kesäksi 2020 haemme jälleen yli 50 kesätyöntekijää. Kesätyöpaikka on toiminut monelle crimppiläiselle ponnahduslautana vaativampiin tehtäviin yhtiössämme, henkilöstöpäällikkö Heli Toppinen kertoo.

Crimppi juhlistaa 20-vuotista tarinaansa pitkin vuotta 2020, ja yhtiön 20-vuotisjuhla järjestetään marraskuussa 2020.